De module BPV

Jij bereidt studenten voor op de beroepspraktijk. Je maakt ze wegwijs in jouw bedrijf, maar ook in de sector. Als praktijkbegeleider, -beoordelaar en/of praktijkexaminator werk je samen met ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland om de studenten op te leiden tot beginnende bekwame beroepsbeoefenaars. Samen met de school zorg jij ervoor dat studenten op een verantwoorde manier leren in de praktijk en hun competenties ontwikkelen.

Begeleid en/of beoordeel jij studenten tijdens hun stage?

Hoe meer jij weet over het mbo en over het begeleiden van het leerproces tijdens de stage, hoe beter jij de student kunt begeleiden. ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland bieden jou deze cursus aan waarmee je kennis opdoet over de kaders waarbinnen je de student begeleidt en/of beoordeelt en inzicht krijgt in de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.

Neem jij examens af?

Als praktijkexaminator bewaak je samen met de school de kwaliteit van het examen. Daarvoor is het belangrijk dat jij weet aan welke voorwaarden je moet voldoen en dat je op de hoogte bent van de recente wijzigingen in regels, procedures en formulieren. Ook is het belangrijk dat je jouw objectiviteit en onafhankelijkheid blijft trainen. Dat kun je met deze cursus doen.

Wanneer en hoe doe je de cursus?

Je kunt de online cursus thuis doornemen of op je werk. Je kunt de cursus op een computer volgen of op een tablet. Er wordt onthouden waar je gebleven bent zodat je de cursus niet in één keer hoeft te doorlopen. Heb je de cursus volledig afgerond?
Dan kun je de eindtoets maken en het certificaat behalen. Zorg dat je dit certificaat digitaal bewaart en upload op de cursussite.

Ga aan de slag!

Voordat je aan de slag kunt met de online cursus Rollen in de BPV vragen we je eerst om een account aan te maken. Klik op de knop hieronder om een account aan te maken.

Maak een account aan